26 Okt

Griep- en coronavaccinatie

Nieuws

Corona

GRIEPVACCINATIE: 

Ben je tussen 15 oktober en 1 maart 22 weken of langer zwanger? Dan mag je de griepprik halen bij je huisarts of het consultatiebureau. 
Als je behoort tot de doelgroep van de gratis griepprik, krijg je in oktober of november van je huisarts een uitnodiging voor de griepprik. Heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan zelf contact op met het consultatiebureau.


CORONAVACCINATIE

Iedereen in Nederland mag zich laten vaccineren tegen Covid-19 (ook wel: corona). Deze vaccinatie is veilig bevonden, ook voor zwangeren of mensen met een kinderwens. 
Het gedeelde advies vanuit verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen in ons land is dan ook: laat je vaccineren met één van de mRNA-vaccins (Pfizer of Moderna). Ben je al gevaccineerd, maar is dat inmiddels langer dan drie maanden geleden gebeurd? Dan adviseren wij je om te kiezen voor een zogenaamde 'herhaalprik'. Hiermee verbeter je je weerstand nog eens extra
De coronaprik kan tijdens de hele zwangerschap gegeven worden. Er zijn geen aanwijzingen dat vaccinatie in de eerste 12 weken leidt tot complicaties. Wil je liever niet in de eerste 12 weken gevaccineerd worden? Plan de coronaprik dan later. Maar wacht niet te lang. De kans op complicaties door het coronavirus, wordt aan het einde van de zwangerschap groter.  

Je kan zelf een afspraak maken via deze website.