Anticonceptiespreekuur

Wij geven je graag informatie over de voor- en nadelen van de verschillende anticonceptiemiddelen. Welk anticonceptiemiddel past het beste bij jouw persoonlijke situatie (bijvoorbeeld als je borstvoeding geeft)? 

Je kunt bij ons terecht voor het plaatsen van spiraaltjes en het Implanon staafje. Daarnaast schrijven wij ook recepten uit voor orale anticonceptie.

Tijdens de afsluiting van het kraambed (na de bevalling) of tijdens het mamaconsult kunnen wij je informeren over anticonceptie en eventueel deze direct voorschrijven. Maar je mag ook een afspraak maken bij ons op het spreekuur, dan nemen we alle opties rustig met je door.

Plaatsen spiraal

Voor het plaatsen van een hormoonspiraal (Kyleena® of Mirena®) of een koperspiraal (T-safe®  of Ballerine®)  maken we een afspraak minimaal 10 weken na je bevalling. Na de plaatsing van de spiraal wordt er direct een controle echo gemaakt om te kijken of het spiraaltje goed zit. 

De huisarts wordt na de plaatsing van het spiraaltje door ons op de hoogte gebracht.

Informatie:

www.anticonceptie.nl

www.thuisarts.nl

www.deverloskundige.nl

 

Tarieven:

* Plaatsing koperspiraal of hormoonspiraal € 67,52

* Spiraal verwijderen € 67,52

Ter vergelijking; bij de gynaecoloog kost het plaatsen van een spiraal/implanon tussen de €350 - €400 afhankelijk van het ziekenhuis. Dit bedrag wordt ingehouden op je eigen risico. Bij de huisarts zijn er geen kosten verbonden aan het plaatsen van een spiraal en geldt er ook geen eigen risico bijdrage.

Hieronder de informatie over de vergoeding van verschillende zorgverzekeraars:https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/anticonceptie

verbonden aan het plaatsen van een spiraal en geldt er ook geen eigen risico bijdrage.

Hieronder de informatie over de vergoeding van verschillende zorgverzekeraars:

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/anticonceptie

Recente berichten