Plaats van bevalling

De beste plaats voor de bevalling is de plaats waar jij en je partner je veilig voelen. Dat kan voor de één de vertrouwde thuisomgeving zijn en voor de ander het ziekenhuis. Maar het is wel belangrijk om te weten dat thuis bevallen net zo veilig is, als in het ziekenhuis bevallen. Mocht je ervoor kiezen in het ziekenhuis te bevallen, dan doen wij de bevalling en gaan we met je mee naar het ziekenhuis, zodra het nodig is.
Het is in Nederland verplicht een eigen bijdrage te betalen, als je op vrijwillige basis in het ziekenhuis bevalt. De hoogte van deze bijdrage hangt af van de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar, maar kan oplopen tot bijna € 500,00. Vraag dit in je zwangerschap dus na bij je zorgverzekeraar, zodat je na de bevalling niet voor een vervelende verrassing komt te staan. Mocht er vanwege een medische indicatie een ziekenhuisbevalling nodig zijn, dan worden er geen eigen kosten in rekening gebracht.

Wij werken samen met Ziekenhuis Rvierenland, Jeroen Bosch Ziekenhuis, St Antonius Geboortezorg en het WKZ .

Poliklinische bevallingen zijn onder onze begeleiding mogelijk in het Rivierenland Ziekenhuis te Tiel (als hier een volmedling is, wijken we uit naar Den Bosch of Utrecht).

Recente berichten