14 Maa

CORONA maatregelen

Nieuws

Wij hebben met alle verloskundigen uit de regio Rivierenland besloten ons aan dit protocol te houden. Ook al begrijpen wij dat de maatregelen voor jou als zwangere misschien niet altijd prettig zijn. Wij vinden jouw en onze gezondheid namelijk erg belangrijk en voelen ons dus genoodzaakt het protocol te volgen.

Door deze maatregelen in te voeren, hopen wij te voorkomen dat wij een bron van besmetting worden voor anderen of zelf ziek worden, waardoor de continuïteit van onze zorg in gevaar komt. We weten niet hoe lang deze maatregelen blijven gelden. Wij houden je op de hoogte!

Vanaf vandaag gelden de volgende regels in onze praktijk:

1) We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Geen partners/kinderen of andere mensen mee. Je mag wel via beeldbellen (Face-time o.i.d.) iemand mee laten kijken.
2) Als je (milde) verkoudheidsklachten hebt, vragen wij je om niet naar het spreekuur te komen.
3) Alle groepsconsulten en voorlichtingsavonden komen te vervallen.
4) Alle pretecho’s zullen worden geannuleerd.
5) Het schema van de controles zal veranderen en we houden vanaf nu de frequentie aan zoals in de bijlage aangegeven. 
6) Wij zullen de komende tijd telefonisch contact met je opnemen, om je eerstvolgende controle op de praktijk te bespreken. Het kan dus gebeuren, dat je afspraak verzet wordt naar een later tijdstip. 
7) Tijdens het telefoontje voor je bezoek aan de praktijk, zullen wij in principe al je vragen beantwoorden. Het daadwerkelijke bezoek aan de praktijk wordt zo kort mogelijk gehouden.

Je blijft natuurlijk altijd extra welkom bij klachten en of complicaties. Dan zullen wij na telefonisch overleg een extra controle met je inplannen. 

8) Wat betreft de bevalling geldt nu nog, dat je zowel thuis- als poliklinisch zou kunnen bevallen. Voor het ziekenhuis geldt wel dat je maar één persoon extra mee mag nemen (en deze mag niet verkouden zijn). Verder mag je na een poliklinische bevalling geen bezoek in het ziekenhuis ontvangen. Als je na een bevalling langer in het ziekenhuis zou moeten blijven, mag je maximaal één bezoeker per keer ontvangen. 
9) De kraamvisites zullen zo veel mogelijk telefonisch (of via beeldbellen) worden gedaan. 

Wij blijven natuurlijk zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Voor niet dringende vragen, vragen wij je om tijdens kantoortijden te bellen.

Wij hopen zo snel mogelijk weer op onze vertrouwde manier te kunnen werken en rekenen op jouw medewerking om samen deze periode zo prettig mogelijk door te komen.

Vriendelijke groet,

Margretha, Ellen & Lianne.