Contactgegevens:

verloskundige praktijk de Toekomst

Rijksstraatweg 64-11

4191 SG Geldermalsen

 

Tel.  0345- 473 963

(7 dagen p/week, 24 uur p/dag bereikbaar)

 

E-mail: info@vpdetoekomst.nl

Volg ons voor het laatste nieuws ook op FACEBOOKVoor betrokken en deskundige begeleiding tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed

 

Casemanager

Wat houdt een casemanager in?
Als zwangere krijg je een verloskundige die het vaste aanspreekpunt is in jouw zwangerschap. Deze verloskundige heeft de volgende taken:

  • Bijhouden en beheer van het medisch dossier.
  • Coördinatie van alle (overige) zorg rondom je zwangerschap. Denk hierbij aan overleg met huisarts, gynaecoloog en consultatiebureau.
  • De zorg voor medische en psychosociale begeleiding. In principe is de casemanager je hoofdbehandelaar, maar je zult ons alle drie zien tijdens de zwangerschapscontroles. Dit is belangrijk, omdat door ons dienstrooster niet te garanderen is, dat je casemanager ook je bevalling zal begeleiden. Tijdens ons wekelijks overleg bespreken wij altijd alles wat belangrijk is voor ons om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Er zijn een paar vaste punten waarbij je de casemanager zal zien: tijdens je 3e of 4e controle, bij het huisbezoek, minimaal één maal in je kraambed en tussendoor bij, niet acute, vragen en problemen.

Voor wie is de casemanager bedoeld?
Alle zwangeren krijgen een casemanager toegewezen, maar voor veel zwangeren zal gelden dat ze er niet veel van merken. Maar in het bijzonder als er medische of psychische problemen ontstaan in de zwangerschap, is het praktisch om één vast aanspreekpunt te hebben. Je hoeft je verhaal maar één keer te vertellen en wij zorgen voor de overdracht naar onze collega’s. Verder is het voor ons als verloskundigen duidelijk wie er op dat moment bepaalde acties moet ondernemen, bijvoorbeeld contact opnemen met de gynaecoloog. Op deze manier krijg je als zwangere altijd de beste zorg en beland je nooit tussen de wal en het schip.

Wat gebeurt er tijdens ziekte, vakantie of vrije dagen?
Omdat wij maar met twee verloskundigen werken en we regelmatig praktijkoverleg hebben, zijn we allebei op de hoogte van bijzonderheden in de praktijk. Tijdens afwezigheid van je casemanager, neem de dienstdoende verloskundige haar taken over.

In geval van acute zaken, zal hier door de dienstdoende verloskundige actie op worden ondernomen. Indien mogelijk zal er wel overlegd worden met je casemanager.