Contactgegevens:

verloskundige praktijk de Toekomst

Rijksstraatweg 64-11

4191 SG Geldermalsen

 

Tel.  0345- 473 963

(7 dagen p/week, 24 uur p/dag bereikbaar)

 

E-mail: info@vpdetoekomst.nl

Volg ons voor het laatste nieuws ook op FACEBOOKVoor betrokken en deskundige begeleiding tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed

 

Waar en Hoe

Waar?

De beste plaats voor de bevalling is de plaats waar jij en je partner je veilig voelen. Dat kan voor de één de vertrouwde thuisomgeving zijn en voor de ander het ziekenhuis. Maar het is wel belangrijk om te weten dat thuis bevallen net zo veilig is, als in het ziekenhuis bevallen. Mocht je ervoor kiezen in het ziekenhuis te bevallen, dan doen wij de bevalling en gaan we met je mee naar het ziekenhuis, zodra het nodig is.
Het is in Nederland verplicht een eigen bijdrage te betalen, als je op vrijwillige basis in het ziekenhuis bevalt. De hoogte van deze bijdrage hangt af van de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar, maar kan oplopen tot bijna € 500,00. Vraag dit in je zwangerschap dus na bij je zorgverzekeraar, zodat je na de bevalling niet voor een vervelende verrassing komt te staan. Mocht er vanwege een medische indicatie een ziekenhuisbevalling nodig zijn, dan worden er geen eigen kosten in rekening gebracht.

Wij werken samen met de ziekenhuizen in Tiel, Gorinchem en Nieuwegein. Maar wegens fileproblematiek kan het voor ons soms onmogelijk zijn om mee te gaan naar Nieuwegein of Gorinchem. Dan wijken we uit naar Tiel of gaan niet mee naar het ziekenhuis.


Hoe?

Rond de 34e-36e zwangerschapsweek bespreken we graag met jullie de verschillende opties voor de bevalling. We gebruiken hierbij een bevallingsplan, die je bij 30 weken van ons krijgt. Tevens krijg je dan drie folders mee: Hoe bereid je je voor?, Welke houding past bij jou? en Hoe ga je om met pijn?

In het bevallingsplan geef je onder andere aan waar je wilt bevallen, hoe je de weeën wilt opvangen en of je wel of geen pijnstilling wilt. Wil je op bed of bijvoorbeeld op een baarkruk bevallen? Wie mag er bij de bevalling aanwezig zijn?

We geven ook een voorlichtingsavond over de bevalling. Kijk hiervoor bij Informatieavonden.